Over ons

WijGaanVerbouwen.Info  is een initiatief van Roland Vegt  & Swantje Hoppe

Verbouwing bij de buren

Geklop, gezaag, getimmer, gedrilboor. Het was half acht op Hemelvaartsdag 2018 toen wij uit ons bed werden geschud door een verbouwing bij de buren. Argh. Kan dat zomaar? Ja hoor. In Nederland mag je op elke dag lekker klussen en verbouwen.

Zelf Verbouwen

Nu gaan we zelf binnenkort verbouwen. Ons huis valt op dit moment letterlijk uit elkaar en er moet flink wat gebeuren. Voor ons is dat oké, alleen uit ervaring weten we: een verbouwing gaat niet zonder lawaai. We wonen in een Amsterdamse buurt. Met veel mensen om ons heen. We willen niemand tot overlast zijn. Zeker niet nu veel meer mensen thuis werken. De lieve vrede bewaren met je buren is dus niet onbelangrijk.

Overlast van briefjes

Je kunt een briefje sturen natuurlijk. Maar is dat voldoende en op lange termijn houdbaar? Een verbouwing vindt vaak plaats in verschillende fases met verschillende overlastmomenten. Moet je dan elke keer weer een ander briefje schijven? Dat staat ook niet geloofwaardig. Hier zaten wij dus een tijdje over te broeden. Wat nou als we een website maken, waar je alle overlastmomenten en de totale omvang van je project met je buren kunt delen. 

Wij Gaan Verbouwen!

Zo geschied, zo gedaan. WijGaanVerbouwen.Info   is een platform waar iedereen zijn/haar verbouwing kan aanmelden om zijn/haar buren met één standaardbrief te informeren over alle overlast die misschien volgt. Iedere buur en belanghebbende heeft altijd en overal inzicht in de klussen die op stapel staan. Inclusief het zingen van de bouwvakkers. Vooraf weten waar je aan toe bent leidt tot meer begrip. En voorkomt dat de verbouwing stil gelegd wordt van hogerhand. Op een succesvolle, vlekkeloze en kalme verbouwing!