Verbouwen in de coronatijd; hoog op de planning

Veel mensen in de regio rond Amersfoort zitten op dit moment zonder werk; het aantal WW-aanvragen is hoog. Tegelijkertijd hebben veel Nederlanders de vakanties afgelast, mede vanwege de situatie met het coronavirus en onduidelijkheid over de veranderlijke maatregelen die in het binnen- en buitenland getroffen zijn. Daarmee hebben veel mensen tijd over, tijd die geïnvesteerd kan worden in het huis. Ga jij aan de slag met je woning in de coronatijd, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Kun je verbouwen in de coronatijd?

Geschatte leestijd: 2 minuten

26 Juni 2020

Kun je verbouwen in de coronatijd?

.Verbouwen is prima mogelijk. Ook wanneer je lang niet alles zelf kunt doen, want de Nederlandse overheid heeft het protocol ‘Samen Veilig Doorwerken’ opgesteld om richtlijnen op te stellen. Hierin staat duidelijk wat wel en niet mag – en hoe bepaalde situaties opgepakt kunnen worden om gewoon veilig samen te kunnen werken.

Al met al kom je met gezond verstand en een voorzichtige houding een heel eind. Daarnaast hebben de meeste aannemers een heel goed beeld van de maatregelen en mogelijkheden, waardoor zij persoonlijk advies kunnen geven over jouw specifieke situatie.

Mag het iets kleinschaliger?

Met het gestegen aantal WW-aanvragen en de toename in het aantal werkzoekenden in de regio rond Amersfoort, is het aannemelijk dat de consument hier iets voorzichtiger om zal springen met de financiële middelen. Lenen is bijzonder lastig zonder een goed inkomen immers en de buffer gebruiken is niet erg aantrekkelijk wanneer er geen werk is.

De voorspelling is daarmee dat er wél verbouwd en gerenoveerd gaat worden, maar dat het iets kleinschaliger is. De kleinere klusjes oppakken met het vakantiebudget bijvoorbeeld, of de dingen doen die vooral veel tijd kosten maar waar weinig geld in gaat zitten. In de meeste gevallen bepaal je immers zelf hoe hoog de kosten oplopen. Besparen op het materiaal en gereedschap is een goede optie, maar let altijd op de kwaliteit. De beste prijs-kwaliteitverhouding moet altijd vooropstaan, zoals het geval is bij Behangwereld; een goed startpunt wanneer je kleinschaligere verbouwingen wilt regelen zonder direct grote bedragen neer te leggen.

Voorkom irritatie en ruzies

Tot slot: in het nieuws zijn al veel berichten gekomen over burenruzies dankzij verbouwingen en renovaties die dagenlang aanhouden. Probeer altijd rekening te houden met omwonenden en maak indien noodzakelijk afspraken over de tijden waarop gewerkt wordt. Op die manier blijft Amersfoort voor iedereen leefbaar.